AMFORA DEKLASIRALA LIDERA

Makarska,gradska dvorana, gledatelja 20.
Suci: Vukušić i Spejčić (Split).

Amfora – Došk 79:50 (12:16, 33:18, 20:11, 16:15)
Amfora: Lalić, P. Šarić, Alerić 5, Knezović, Prgomet 7, Jović 37, Saračević 12, Šimić, M. Šarić 3, Pribisalić 2, Han 7, Čović 6. Trener: Nenad Videka.
Došk: Vukušić, Barišić 11, Galić 18, Brajković 3, Štingl 3, Jelić, Pranić, Živković, Bjegović, Stojanović 3, Klepo 12. Trener: Ante Šikić.

Makarani su deklasirali lidera na tablici, nanijeli mu prvi poraz u sezoni, i potvrdili prolaz u razigravanje za konačnog prvaka lige. Bit će tu baš Drnišani i Dražen Petrović iz Šibenika, za kojeg većina poznavatelja prilika u ligi tvrdi da imaju najbolju momčad. Šteta je što košarka u Makarskoj malo koga interesira, osim onih nekoliko veterana koji su redovito uz klub, ima utakmica na kojima se ima što vidjeti. možda se to promijeni u dvije utakmice doigravanja, trebalo bi. Još Videka u sastavu nije imao Srzića i Gojaka, nakon prvih 10 minuta su vodili gosti kojima je parirao samo Jović (10 od 12 koševa). Ali, sve ostalo pripalo je Amfori koja je u nastavku utakmice imalo puno više raspoloženih pojedinaca (Han, Saračević, Prgomet, Čović…) za razliku od indisponiranih od prvog do zadnjeg čovjeka u Došku. Povećavala je Amfora razliku, bila spretnija pod obručem brža u kontri i do odmora je bilo i +13 (37:24). Drugi dio je pokazao da Amfora ima dobru momčad, još da treniraju kako kaže i sam trener Neno Videka, bilo bi tu i boljih rezultata. Uglavnom, do kraja utakmice prednost je rasla (60:41, 65:45),pa 76:49 tricom mladog Šarića. Do kraja regularnog dijela imaju se odigrati još tri utakmice, a ondas slijedi play off tri vodeće momčadi koje će odigrati 4 kola po liga sustavu s rezultatima iz prvog dijela. Realno je da će se prvak tražiti između Šibenčana i Drnišana, Amfora tu može samo nekom od njih po(mrsiti) račune.

Poredak: Došk ima omjer 7-1, D. Petrović 6-2, Amfora 6-4. Slijede Mislav 4-5, Metković 3-6, Trogir 1-9.